Project Description

Vi på Saltkråkan blir årets barnsommarteater för Chopp Event och Happy Events

Astrid Lindgrens folkkära Vi på Saltkråkan blir årets familjeteater i Linköping och Norrköping. Fjolårets succé med Pippi Långstrump gästades av över 3500 personer, följs i år upp av ännu en folkkär Astrid Lindgren saga – Vi på Saltkråkan. Föreställningen regisseras av Carina Perenkranz

Föreställningen kommer att spelas i Linköping vid Bergs Slussar och i Norrköping på Kråkholmen under perioden 2 juli till 12 augusti.

Vi på Saltkråkan utspelar sig på ön Saltkråkan, långt ut i Stockholms Skärgård. På ön bor flickan Tjorven med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy och Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkersson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och lille Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan och sedan den dagen de kom till Saltkråkan blev ingenting längre sig likt för vare sig Melkerssons eller öborna. Sommaräventyren avlöser varandra och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro som han tänkt sig. Vackra Malin blir precis som hemma i stan ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, något som hennes yngre bröder ger sig den på att sätta stopp för. Tur att Tjorven finns där genom alla strapatser, aldrig sen med kloka råd och intressanta frågor.

En härlig St:Bernadshund spelar Båtsman och Tjorven spelas av Hedda Norén.
Regissör är Carina Perenkranz

PREMIÄRDATUM
Norrköping 2/7
Linköping 16/7

Spelas till 12/8

REGI
Carina Perenkranz

BILJETTBOKNING
Tickster.com

KONTAKT
Carina Perenkranz
Telefon          070-579 73 70
E-post            carina@choppevent.se